Hoe kan ik helpen?

Structuur en verbinding

Al van jongs af aan kenmerkt mijn handelen zich door nieuwsgierigheid naar hoe iets werkt en hoe ik het beter kan maken. “Hoe kan ik helpen?”, is de vraag die ik regelmatig stel. Door mijn onderzoekende houding zijn organiseren en optimaliseren mijn tweede natuur geworden. Deze “superpower” heb ik verder kunnen ontwikkelen in ruim 20 jaar management. Mensen helpen ontwikkelen, verbeterprojecten, relatiebeheer, beleid in toegankelijke taal maken en talloze werkprocessen inrichten zodat iedereen ermee kan werken. Als leidinggevende mocht ik al veel conflicten en tegenstellingen overbruggen. Wat er gebeurde tussen mensen in conflictsituaties fascineerde me. Een jaar of 8 geleden ben ik me gaan verbeteren in verbindende communicatie. Een logisch vervolg daarop was mediation. Met deze kennis komen structuur en verbinding bij elkaar om anderen te kunnen helpen.

Er gebeurt iets wanneer we geraakt worden in het diepst van ons zijn of wanneer we ons niet begrepen voelen. Op dat moment, gaat ons verdedigingsmechanisme werken waarmee we geleerd hebben onszelf te beschermen. We verschuilen ons achter harde woorden, of proberen de andere harder te raken dan we zelf geraakt zijn. Als we op tijd op pauze drukken, krijgen we even de tijd om te bezinnen, zakt de emotie en kunnen we reflecteren op wat we gezegd of gedaan hebben. Meestal lukt het dan ook om zaken uit te praten en écht naar elkaar te luisteren. Als dit niet lukt, gaan we in sommige gevallen van kwaad tot erger en is de weg terug naar een constructief gesprek te moeilijk geworden zonder hulp. Daar ligt mijn kracht. Ik begrijp hoe je er komt en weet hoe je er weer uit kunt komen. Of dit een volledig herstel betekent of op goede voet verder met of zonder elkaar, dat is aan jullie.

Roza van Passel
Oplossingen en bemiddeling - Like a boss

Kwaliteit

Mediator is helaas nog steeds een vrij beroep. Dit betekent dat je zonder opleiding of kwaliteitsregister jezelf mediator mag noemen. MfN registermediator is een beschermde term. Om deze te mogen voeren, moet er een geaccrediteerde opleiding basismediation gevolgd zijn en een theorie- en praktijkexamen behaald zijn. Ik ben aangesloten bij de Mediation federatie Nederland (MfN) en de Nederlandse Mediators vereniging (NMv). Ik neem deel aan intervisie en scholingen om mijn vaardigheden te blijven ontwikkelen en laat mijn kwaliteit toetsen. Ieder mediation traject wordt geëvalueerd.

Welke vragen zijn er nog?

Bel, mail of app me gerust met de vragen die jullie nog hebben. Via onderstaande knop kom je op het contactformulier.